ឆ្នាំ២០១៣ កម្ពុជា បាននាំអង្ករចេញ ក្រោមប្រព័ន្ធអនុគ្រោះ បានចំនួន ៣៨៥.២៩៦ តោន
7
Google +0
3
0
0
ភ្នំពេញ:
ឆ្នាំ២០១៣ កម្ពុជាបាននាំអង្ករចេញ
ក្រោមប្រព័ន្ធអនុគ្រោះ បានចំនួន ៣៨៥.២៩៦ តោន កើនឡើងប្រមាណ ៥១ ភាគរយ
បើធៀបនឹងឆ្នាំ២០១២ ដែលមានប្រមាណ ២៥៤.៩១៣ តោន។
លោក កឹម ស៊ីថន រដ្ឋលេខាធិការក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម បានថ្លែងបែបនេះ ក្នុងសន្និបាតប្រចាំឆ្នាំ និងសិក្ខាសាលាយុទ្ធសាស្ត្រ របស់សហព័ន្ធអ្នកនាំចេញអង្ករកម្ពុជា នៅព្រឹកថ្ងៃទី២២ ខែមករា ឆ្នាំ២០១៤ នៅសណ្ឋាគារសាន់វេ។
អង្ករលេខ១របស់ខ្មែរ ដែលបានដាក់តាំងក្នុងពិព័រណ៍ភូមិមួយផលិតផលមួយ នៅមជ្ឈមណ្ឌលកោះពេជ្រ កាលពីថ្ងៃទី១៥ខែធ្នូឆ្នាំ២០១៣
លោកកឹម ស៊ីថន បានមានប្រសាសន៍ថា ដោយមានចក្ខុវិស័យច្បាស់លាស់
និងចង់ឲ្យកម្ពុជា ក្លាយជាជង្រុកស្រូវ
និងជាប្រទេសនាំចេញអង្ករសំខាន់មួយ នៅទីផ្សារពិភព លោក
រាជរដ្ឋាភិបាលកម្ពុជា បានកំណត់យកឆ្នាំ២០១៥ ជាឆ្នាំគោលដើម្បី៖ (១)
ជំរុញការផលិតស្រូវឲ្យបានច្រើនជាង ៤ លានតោន
ក្នុងនោះបរិមាណអង្ករសម្រាប់នាំចេញត្រូវសម្រេចឲ្យបានយ៉ាងតិច ១
លានតោន និង(២) ធ្វើឲ្យអង្ករកម្ពុជា ត្រូវបានទទួល
ស្គាល់ជាអន្តរជាតិ។
លោកកឹម ស៊ីថន បានលើកឡើងថា អង្ករកម្ពុជា ទទួលបានពានរង្វាន់ពិភពលោក ជាអង្ករល្អបំផុត គឺអង្ករផ្កាម្លិះ ក្នុងរយៈពេលពីរឆ្នាំ ជាប់គ្នា នៃការប្រកួតប្រជែងអង្ករ មានរសជាតិឆ្ងាញ់ជាងគេ នៅកោះបាលី(ឆ្នាំ២០១២) និងនៅហុងកុង(ឆ្នាំ២០១៣)។
នៅក្នុងឱកាសនោះដែរ លោករដ្ឋលេខាធិការ ក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម បានស្នើសហព័ន្ធអ្នកនាំចេញអង្ករកម្ពុជា រក្សាកិច្ចសហការល្អប្រសើរជាបន្តទៀត និងជាពិសេស (១) យក ចិត្តទុកដាក់ត្រួតពិនិត្យ គុណភាពអង្ករ សម្រាប់ការនាំចេញ។ (២) ត្រូវគ្រប់គ្រងការពារអង្ករខ្មែរ សម្រាប់ការនាំចេញ ដើម្បីធានាថា មិនមានការក្លែងបន្លំ ដែលអាចធ្វើឲ្យបាត់ បង់ទីផ្សារអង្ករ ដែលកំពុងទទួលបានភាពអនុគ្រោះពន្ធ នៅសហគមន៍អឺរ៉ុប។ (៣) ត្រូវការពារចំណាត់ថ្នាក់កេរ្តិ៍ឈ្មោះអង្ករផ្កាម្លិះ របស់ព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា នៅលើទីផ្សារពិភពលោកឲ្យបានស្ថិតស្ថេរ និង(៤)ធ្វើឲ្យវិស័យស្រូវ-អង្ករ នៅព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា អាចទទួលបាន នូវការប្រកួតប្រជែង ទាំងនៅទីផ្សារតំបន់ និងពិភពលោក។
លោករដ្ឋលេខាធិការ បានបញ្ជាក់ថា វិស័យពាណិជ្ជកម្ម បានបន្តជំរុញគ្រប់សកម្មភាព ដើម្បីរួមចំណែកពង្រីកទំហំពាណិជ្ជកម្ម និងបន្តរក្សាកំណើន ក្នុងការនាំចេញ ផលិតផល របស់កម្មទៅទីផ្សារបរទេស ដែលជាកត្តារួមផ្សំដ៏សំខាន់ នៅក្នុងកំណើន សេដ្ឋកិច្ច ដូចក្នុងឆ្នាំ២០១២ សម្រេចបាននូវកំណើន ៧,៣ ភាគរយ និងព្យាករណ៍ឆ្នាំ២០១៣ អាចនឹងសម្រេចបានប្រមាណ ៧,៦ ភាគរយ ដែលរួមចំណែកដល់ការធានាស្ថិរភាពម៉ាក្រូសេដ្ឋកិច្ច របស់ព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា៕V/s
លោក កឹម ស៊ីថន រដ្ឋលេខាធិការក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម បានថ្លែងបែបនេះ ក្នុងសន្និបាតប្រចាំឆ្នាំ និងសិក្ខាសាលាយុទ្ធសាស្ត្រ របស់សហព័ន្ធអ្នកនាំចេញអង្ករកម្ពុជា នៅព្រឹកថ្ងៃទី២២ ខែមករា ឆ្នាំ២០១៤ នៅសណ្ឋាគារសាន់វេ។
លោកកឹម ស៊ីថន បានលើកឡើងថា អង្ករកម្ពុជា ទទួលបានពានរង្វាន់ពិភពលោក ជាអង្ករល្អបំផុត គឺអង្ករផ្កាម្លិះ ក្នុងរយៈពេលពីរឆ្នាំ ជាប់គ្នា នៃការប្រកួតប្រជែងអង្ករ មានរសជាតិឆ្ងាញ់ជាងគេ នៅកោះបាលី(ឆ្នាំ២០១២) និងនៅហុងកុង(ឆ្នាំ២០១៣)។
នៅក្នុងឱកាសនោះដែរ លោករដ្ឋលេខាធិការ ក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម បានស្នើសហព័ន្ធអ្នកនាំចេញអង្ករកម្ពុជា រក្សាកិច្ចសហការល្អប្រសើរជាបន្តទៀត និងជាពិសេស (១) យក ចិត្តទុកដាក់ត្រួតពិនិត្យ គុណភាពអង្ករ សម្រាប់ការនាំចេញ។ (២) ត្រូវគ្រប់គ្រងការពារអង្ករខ្មែរ សម្រាប់ការនាំចេញ ដើម្បីធានាថា មិនមានការក្លែងបន្លំ ដែលអាចធ្វើឲ្យបាត់ បង់ទីផ្សារអង្ករ ដែលកំពុងទទួលបានភាពអនុគ្រោះពន្ធ នៅសហគមន៍អឺរ៉ុប។ (៣) ត្រូវការពារចំណាត់ថ្នាក់កេរ្តិ៍ឈ្មោះអង្ករផ្កាម្លិះ របស់ព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា នៅលើទីផ្សារពិភពលោកឲ្យបានស្ថិតស្ថេរ និង(៤)ធ្វើឲ្យវិស័យស្រូវ-អង្ករ នៅព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា អាចទទួលបាន នូវការប្រកួតប្រជែង ទាំងនៅទីផ្សារតំបន់ និងពិភពលោក។
លោករដ្ឋលេខាធិការ បានបញ្ជាក់ថា វិស័យពាណិជ្ជកម្ម បានបន្តជំរុញគ្រប់សកម្មភាព ដើម្បីរួមចំណែកពង្រីកទំហំពាណិជ្ជកម្ម និងបន្តរក្សាកំណើន ក្នុងការនាំចេញ ផលិតផល របស់កម្មទៅទីផ្សារបរទេស ដែលជាកត្តារួមផ្សំដ៏សំខាន់ នៅក្នុងកំណើន សេដ្ឋកិច្ច ដូចក្នុងឆ្នាំ២០១២ សម្រេចបាននូវកំណើន ៧,៣ ភាគរយ និងព្យាករណ៍ឆ្នាំ២០១៣ អាចនឹងសម្រេចបានប្រមាណ ៧,៦ ភាគរយ ដែលរួមចំណែកដល់ការធានាស្ថិរភាពម៉ាក្រូសេដ្ឋកិច្ច របស់ព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជា៕V/s
លោក កឹម ស៊ីថន រដ្ឋលេខាធិការក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម
No comments:
Post a Comment
Thank so much for your comments or idea
please contact us for more detail report
ouchleng@gmail.com
855-16705 567